fredag 9 december 2011

Breaking Dawn

Så igår såg jag äntligen fjärde delen av Twilight-serien på bio. Måste säga att jag hade högre förväntningar på den. Det var en film jag lika gärna hade kunnat se på TV'n hemma. Sen blev jag aningens besviken på den scen som skulle ha varit äcklig. När de tog upp kniven för att skära fick man inte se någonting. Så jag kan förstå att man inte kunde sätta 15-års gräns på den.

Sen skulle jag vilja veta vilka som tände alla levande ljus ute på ön utanför Rio de Janeiro när de först kom dit. Om det var de två tjänarna så skulle jag ha velat se Edward skicka sms/ringa dem från båten för att förvarna dem. Var det Edward som gjorde det tycker jag man borde ha sett hur han skyndade sig. Men han kom lugnt upp med packningen till sovrummet efter att Bella gått in dit - och då var ljusen redan tända.

Angående om filmen borde vara från 11 eller 15 år tycker jag inte att något av det är bra. För en ensam 11-åring kan det bli för mycket (och jag tycker verkligen inte att en förälder ska ta med sitt 7-åriga barn), men jag tycker heller inte att man kan sätta en 15-års gräns på den. Dags att införa fler gränser? 14-års gräns där 11-åringar kan gå in med vuxet sällskap?

Hur som, generellt sett tyckte jag filmen var helt okej, men hittills den sämsta i serien. Däremot ser jag verkligen fram emot nästa film, och den kommer jag självklart att se på bio! ;-)